A négy tematikus eseménycsoport köré épülő rendezvény alapötletét, szakmai koncepcióját a Kék Bolygó Alapítvány álmodta meg és alakította ki, teljes összhangban az Alapítvány működésével, annak érdekében, hogy széles körben pozitív perspektívát vázoljon fel a fenntartható fejlődéssel kapcsolatban, illetve, hogy cselekvésre ösztönözze és megismertesse azokat a lépéseket, amelyekkel változtatni tudunk életmódunkon és gazdasági működésünkön.

Az alapítvány működésének és a Planet Budapest Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó rövid és hosszútávú céljai között egyaránt szerepel a közös gondolkodás és cselekvés elindítása, a fenntartható fejlődést célzó megoldások megismertetése, illetve a jövőért tett lépések konzisztens fenntartása és minél szélesebb körű kiterjesztése.

A Kék Bolygó Alapítvány négy fő tevékenységéhez hasonlóan alakította ki a Planet Budapest Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó négy tematikus programját annak érdekében, hogy az Alapítvány tevékenységi köreihez szorosan illeszkedő esemény- és programkínálatot szolgáltasson a szakmai és a laikus közönség számára.

0
ország
0
nap
0
kiállító
0
ezer nm

A Fenntarthatóság Univerzuma a szakmai, akadémiai és politikai érintettek találkozásának és szakmai diskurzusának a lehetőségét teremti meg. Mindennapi működése során az Alapítvány tudományos szakértői segítséggel támogatja és járul hozzá a fenntarthatósági fordulat elősegítéséhez.

A fenntartható fejlődés megteremtése közös felelősségünk, mely során egy mindenki számára azonos értékrend elfogadása, a természeti értékrend megőrzése, a megoldások átvétele jelentik az elsődleges lépéseket.

A Te Bolygód közönségprogram célja az összefogásra való ösztönzés, a közös érdek gondolatának elültetése és a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos szemlélet formálása, amelyekre az Alapítvány különböző törekvésekkel, eseményekkel és kampányokkal igyekszik felhívni az emberek figyelmét.