Fiúról Apára Program

A környezetvédelem lehet játékos és érdekes. Akár annyira, hogy a tudás fiúról apára szállhasson. Alapítványunk 2021-ben nyújtott támogatást a Fiúról Apára Programnak, amely pont ezzel a céllal jött létre, és hamarosan a hazai óvodák mellett az iskolák is kihasználhatják a kezdeményezés előnyeit.

A PontVelem Okos Programmal együttműködő Fiúról Apára Program erőssége abban rejlik, hogy az oktatók csoportos játékokkal, rajzos foglalkozásokkal és gyakorlati feladatokkal fejlesztik a gyerekek környezettudatosságát, segítik a természet működésének megértését.

A Fiúról Apára Program könyvecskéiben és segédanyagaiban a 4-6 éves korosztály számára izgalmasan kerül terítékre a víz, a föld és a levegő fontossága, a növények szerepe, továbbá a környezettudatos viselkedés alapjai. Biztosak vagyunk benne, hogy a program eléri hosszú távú célját, és az új generáción keresztül színes kiadványaival elérheti a felnőtt lakosságot is. Így a tudás végül „fiúról apára száll”.