british-embassy-budapest-logo
munch-logo
compocity-logo
rakun-logo

Csatlakozz Te is a ‘Mentsd meg, használd újra’ programhoz! Tegyünk együtt az ételpazarlás ellen!

A Kék Bolygó Alapítvány a Kaposvári Önkormányzattal és a Budapesti Brit Nagykövetséggel együttműködésben, az ENSZ ’Race to Zero’ kezdeményezéséhez csatlakozva közösen indít tesztprojektet Kaposváron, amelynek a középpontjában a fenntartható szemléletmódot népszerűsítő projektek állnak. A projekt egyrészről a szemléletformálást támogatja, másrészről piaci validációs lehetőséget biztosít a résztvevő cégek számára.

A program egyszerre több generációt megszólítva, az élet különböző területein – a háztartási hulladéktól az élelmiszer-házhozszállításon át az eldobható műanyagpalackokig – hívja fel a figyelmet kézzelfogható megoldásokon keresztül arra, hogy hogyan válhat a kaposváriak mindennapi életének részévé a környezetileg fenntartható életvitel.

Race to Zero étterem díj

A Díjjal azokat a vendéglátóhelyeket szeretnénk jutalmazni, amelyek már elindultak a fenntartható működés útján. Nem kell 100%-ban hulladékmentesen vagy zero karbon kibocsátással működnötök: elég, ha válaszoltok néhány kérdésre és megírjátok, miért fontos számotokra a környezetvédelem, milyen zöld intézkedéseket vezettetek már be, és miket terveztek a jövőben!

Az elbírálás szempontjai között kiemelt szerepet kap a Race to Zero projekt fő témája, a hulladékcsökkentés, de a környezetvédelem, az innováció és a társadalmi felelősségvállalás is szerepelnek.

A 2 díjazott nyereményei

• Egy éves használt olaj elszállítás
  • Rakun partnerség kedvezmény
  • Munch partnerség kedvezmény
  • 50.000 Ft értékű zöld termékcsomag
  • Médiamegjelenés

A jelentkezés menete

• Jelentkezési időszak: 2021. október 4. – október 24.
  • Zsűrizés: 2021. október 25-31.

Ők már csatlakoztak

Rakun