Zöld Föld tankönyv és nevelési-oktatási program

A fenntarthatóság korunk egyik legfontosabb és legösszetettebb kérdése. Célunk, hogy a diákok egy életközeli és életkoruknak megfelelő tankönyvet kapjanak a kezükbe, ami szakmailag hitelesen, ugyanakkor szellemesen, interaktív módon, a játékosságot sem mellőzve kelti fel és tartja ébren az érdeklődésüket

Zöld Föld Tankönyv 9. és 10. évfolyamosok számára

Lapozz bele a könyvbe vagy töltsd le az egészet!

Zöld Föld Tankönyv 11. és 12. évfolyamosok számára

Lapozz bele a könyvbe vagy töltsd le az egészet!

Gyakori kérdések

A tankönyv oktatását a 30 órás akkreditált pedagógus továbbképzés támogatja. Ez egy folyamatba ágyazott képzés, amely 2021 szeptemberében indult és a ’Folyamatba ágyazott felkészítés a Zöld Föld nevelési-oktatási program iskolai alkalmazására’ címet viseli.

A képzések folyamatosan indulnak A járványügyi helyzetre tekintettel jelenleg online szervezzük, a ZOOM rendszeren keresztül.

Jelentkezni a FÜPI honlapján lehet. A csoportokat a jelentkezés sorrendjében töltjük fel. Létszám: max. 20 fő.

A 9-10-es tankönyvből és munkafüzetből nyomtatott példányt a KELLO webshopjából lehet rendelni. A tankönyv és a hozzá tartozó munkafüzet PDF formátumban letölthető az Oktatási Hivatal honlapjáról.

A 11-12-es tankönyv és munkafüzet PDF formátumban a tankönyvrendelés idején az Oktatási Hivatal honlapjáról lesz letölthető.

A tankönyv PDF formátumban letölthető az Oktatási Hivatal honlapjáról. A tankönyvhöz és munkafüzethez egy e-learninges tananyag is készül, ami várhatóan a 2022 szeptemberi tanévkezdésre lesz elérhető.

A tankönyvet egy diákoknak szóló mobilapplikáció is támogatja, ez letölthető a Google Play és App Store felületekről.

A Zöld Föld fenntarthatósági tankönyv és munkafüzet, a többi tankönyvvel együtt az Oktatási Hivatal tankönyvlistájáról választható ki. A tankönyv a KELLO felületéről rendelhető a normál tankönyvrendelés keretében. Az igényeket a többi tankönyvigénnyel együtt kell leadni.

A tankönyv oktatását a 30 órás akkreditált pedagógusképzés elvégzése nélkül elsősorban a természettudományos tárgyak oktatóinak ajánljuk, de nem kizáró ok más végzettség sem.