Zöld Föld tankönyv és nevelési-oktatási program

A fenntarthatóság korunk egyik legfontosabb és legösszetettebb kérdése. Célunk, hogy a diákok egy életközeli és életkoruknak megfelelő tankönyvet kapjanak a kezükbe, ami szakmailag hitelesen, ugyanakkor szellemesen, interaktív módon, a játékosságot sem mellőzve kelti fel és tartja ébren az érdeklődésüket

Miért született a tankönyv?

A Zöld Föld fenntarthatósági tankönyv és nevelési-oktatási program célja, hogy felhívja a fiatal generációk figyelmét a fenntarthatóság, fenntartható életmód fontosságára. A diákok egy élet- és életkorközeli tankönyvet kapnak a kezükbe, ami szakmailag hitelesen, ugyanakkor szellemesen, interaktív módon, a játékosságot sem mellőzve kelti fel a 9. és 10. évfolyamosok érdeklődését a téma iránt. Az oktatók munkáját pedig a tankönyvön kívül munkafüzet, e-learning támogató anyag, módszertani kézikönyv és egy 30 órás továbbképzési anyag segíti.

Az oktatás jövőformáló erejével most lehetőségünk nyílik arra, hogy egy jobb világot teremtsünk.

A fenntarthatóság egy komplex kérdés, a mi feladatunk, hogy riogatás helyett a diákoknak bemutassuk az összefüggéseket ,rendszerszemléletet adjunk, ébresszük rá őket az egyéni felelőségükre és a cselekvés lehetőségére!

Lapozz bele a könyvbe, vagy töltsd le az egészet!

Gyakori kérdések

A tankönyv oktatását a 30 órás akkreditált pedagógus továbbképzés támogatja. Ez egy folyamatba ágyazott képzés, amely 2021 szeptemberében indult és a ’Folyamatba ágyazott felkészítés a Zöld Föld nevelési-oktatási program iskolai alkalmazására’ címet viseli.

Ebben az évben 4 képzést indítunk. A járványügyi helyzetre tekintettel online szervezzük, a ZOOM rendszeren keresztül.

Jelentkezni a megfelelő képzési naphoz tartozó linken lehet. A csoportokat a jelentkezés sorrendjében töltjük fel. (Létszám: max.20 fő). Ha jelentkezését már nem tudjuk fogadni, azt azonnal jelezzük.

Képzés
Időpontok: 2021. 10. 01. és 10. 15.
Jelentkezési határidő: 09.25.
Jelentkezés: https://forms.gle/6PyHPfRn7k13xCqR9

Képzés
Időpontok: 2021. 10.22. és 11. 11.
Jelentkezési határidő: 10.15.
Jelentkezés: https://forms.gle/XDQota8WkfAvCta78

Képzés
Időpont: 2021. 11. 12. és 11.26.
Jelentkezési határidő: 11.06.
Jelentkezés: https://forms.gle/3MrdGvJEMRUUjbsk8

Képzés
Időpont: 2021. 11.19. és 12.03.
Jelentkezési határidő: 11. 12
Jelentkezés: https://forms.gle/ED8nki9sungeUXRG7

A tankönyv PDF formátumban letölthető az Oktatási Hivatal honlapjáról. A tankönyvhöz és munkafüzethez egy e-learninges tananyag is készül, ami a 2022 szeptemberi tanévkezdésre lesz elérhető. A tankönyvet egy diákoknak szóló mobilapplikáció is támogatja, ez 2021 októberében lesz letölthető.

A fenntarthatósági tankönyv és munkafüzet, a többi tankönyvvel együtt az Oktatási Hivatal tankönyvlistájáról választható ki. A tankönyv a KELLO felületéről rendelhető a normál tankönyvrendelés keretében. Az igényeket a többi tankönyvigénnyel együtt kell leadni.

A munkafüzet ára 767 Ft, a tankönyv ára 1274 Ft.

A tankönyv oktatását a 30 órás akkreditált pedagógusképzés elvégzése nélkül elsősorban a természettudományos tárgyak oktatóinak ajánljuk, de nem kizáró ok más végzettség sem.