Fenntarthatósági témahét

A Fenntarthatósági Témahét idén április 19-23. között került megrendezésre, melyen hazai és Kárpát-medencei iskolák vettek részt.

A Témahét célja a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése. Globális felmelegedés, vízhiány, csökkenő energiakészlet, klímaváltozás, olyan veszélyek, amik fenyegetik Földünket, ha gyorsan nem változtatunk szemléletünkön és magatartásunkon.

A szemléletváltásra a gyerekek a legfogékonyabbak, ezért nagyon fontos, hogy már az iskolában megismerjék a téma jelentőségét, és, hogy kis odafigyeléssel ők is tehetnek a Föld védelméért.

A Témahét kiemelt témái az erdő mint ökoszisztéma, a zöld gazdaság valamint a fenntartható közösségek. A megadott témákat három korosztály számára (alsó tagozat, felső tagozat, középiskola) kidolgozott tematikus óratervek és mintaprojektek segítségével dolgozták fel.

Elnöki Tanóra

A Témahét egyik kiemelt eseménye Áder János köztársasági elnök interaktív tanórája, mely idén is, mint minden évben a hét nyitóprogramja.

Az óra témája a fenntartható divat, melynek anyagát a Zöld Föld fenntarthatósági tankönyv ide vonatkozó, Jól nézünk ki című fejezete adja.

A Zöld Föld nem csupán egy tankönyv, hanem egy komplex oktatási-nevelési program, aminek célja, hogy felhívja a fiatalabb generációk figyelmét a fenntarthatóság, fenntartható életmód fontosságára.