Fenntarthatósági Témahét

A Fenntarthatósági Témahét idén április 25-29. között kerül megrendezésre, melyen hazai és Kárpát-medencei iskolák vesznek részt.

A Témahét célja a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése. Globális felmelegedés, vízhiány, csökkenő energiakészlet, klímaváltozás, olyan veszélyek, amik fenyegetik Földünket, ha gyorsan nem változtatunk szemléletünkön és magatartásunkon.

A szemléletváltásra a gyerekek a legfogékonyabbak, ezért nagyon fontos, hogy már az iskolában megismerjék a téma jelentőségét, és, hogy kis odafigyeléssel ők is tehetnek a Föld védelméért.

A Témahét kiemelt témái a víz, az egészségvédelem és a felelős fogyasztás. Ezek mellett a hulladék, mint állandó téma is megjelenik. A megadott témákat három korosztály számára (alsó tagozat, felső tagozat, középiskola) kidolgozott tematikus óratervek és mintaprojektek segítségével dolgozzák fel.

Elnöki Tanóra

Áder János köztársasági elnök klímavédelmi tanórájának időpontja 2022. április 25, hétfő.

A Fenntarthatósági Témahét egyik kiemelt eseménye Áder János köztársasági elnök interaktív tanórája, mely idén is, mint minden évben, a hét egyik nyitóprogramja lesz.

A tanóra a budapesti Piarista Gimnáziumban lesz megtartva, amely online közvetítéssel minden Fenntarthatósági Témahéten részt vevő diák számára elérhetővé tesszük. A közvetítés a Fenntarthatósági Témahét honlapjáról lesz követhető.

Fenntarthatósági Témahét 2020/2021

Nézd meg a 2021-es Fenntarthatósági Témahét kiemelt eseményeit!