Fenntarthatósági Témahét

A Fenntarthatósági Témahét 2023-ban április 24-28. között került megrendezésre, melyen hazai és Kárpát-medencei iskolák vettek részt.

A Témahét célja a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése. Globális felmelegedés, vízhiány, csökkenő energiakészlet, klímaváltozás, olyan veszélyek, amik fenyegetik Földünket, ha gyorsan nem változtatunk szemléletünkön és magatartásunkon.

A szemléletváltásra a gyerekek a legfogékonyabbak, ezért nagyon fontos, hogy már az iskolában megismerjék a téma jelentőségét, és, hogy kis odafigyeléssel ők is tehetnek a Föld védelméért.

A Témahét kiemelt témái a biodiverzitás, a fenntartható értékek, az energia és a hulladék. Ezek mellett a hulladék, mint állandó téma is megjelenik. A megadott témákat három korosztály számára (alsó tagozat, felső tagozat, középiskola) kidolgozott tematikus óratervek és mintaprojektek segítségével dolgozzák fel.

Elnöki Tanóra

Áder János köztársasági elnök klímavédelmi tanórájának időpontja 2023. április 25., kedd.

A Fenntarthatósági Témahét egyik kiemelt eseménye Áder János köztársasági elnök interaktív tanórája, amely ebben az évben is a hét egyik nyitóprogramja volt.

A tanórán a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum diákjai vettek részt, online közvetítéssel minden Fenntarthatósági Témahéten részt vevő diák számára elérhetővé volt. Az érdeklődők a közvetítést a Fenntarthatósági Témahét honlapján követhették.

Fenntarthatósági Témahét 2020/2021

Nézd meg a 2021-es Fenntarthatósági Témahét kiemelt eseményeit!