A fenntartható gazdasági fejlődést segítő kezdeményezések

A Kék Bolygó Alapítvány alapításakor vállalt célunk és azóta folytatott munkánk sarokköve, hogy támogatólag lépjünk fel minden olyan kezdeményezés mellett, amely felhívja a figyelmet természeti értékeink nagyszerűségére, ugyanakkor folyamatos pusztulására is.

Emellett partnerei vagyunk azoknak a programoknak, szervezeteknek és cégeknek – ideértve a non és for-profit szektort – amelyek a válaszokat keresik és adják a környezeti, klímavédelmi és fenntarthatósági kihívásokra.

A szakmai projektek, ösztöndíjprogramok és rendezvények mellett elkötelezettek vagyunk, hogy tőkeágon is finanszírozzuk az arra érdemes vállalkozásokat, ezért tevékenységünk egyik támogató eszközeként kockázati tőkebefektetéssel finanszírozzuk az innovatív környezet- és klímavédelmi megoldásokat alkalmazó mikró-, kis- és középvállalkozásokat piaci lehetőségük erősítésének érdekében.

A Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealap létjogosultságát két, egymást erősítő alapvetés felismerése indokolja, miszerint a sikeres üzleti megoldások hozzájárulnak a fenntarthatósághoz, ugyanakkor a fenntarthatósági irányelvek figyelembevétele nélkül napjainkban már nem lehet sikereket elérni.

Projektjeink és kampányaink