PET-mentes iskolaprogram

Szeretnénk tenni azért, hogy a középiskolai diákok tudatosabban bánjanak a vízzel és megértsék, milyen hatással vannak környezetünkre a tonnaszámra kidobott műanyag palackok.

A PET-mentes iskolaprogramot azért hoztuk létre, hogy segítsen az iskolákba egy környezet- és egészségtudatosabb vízfogyasztási gyakorlatot bevezetni és az iskolákban a napi rutin részévé váljon a hálózatra csatlakoztatott vízadagoló automaták és kulacsok használata.

A 2020/2021-es tanévben, ha egy iskolás minden tanítási nap csak egyszer megtöltötte a fél literes kulacsát, egy kádas fürdéshez szükséges (88,5 liter) ásványvizet takarított meg.

Akik már bekerültek a programba

Leőwey Klára Gimnázium

Zalaegerszegi SZC Munkácsy Mihály Technikum

Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium

Teleki Blanka Gimnázium

Vetési Albert Gimnázium

Don Bosco Iskola

Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium

Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium

Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum

Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium, Sopron

Kaposvári SZC Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola

Debreceni SZC Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskola

Szemléletformálás, oktatás, tudatosítás” című, KEHOP-3.1.5-21-2021-00003 sz. projekt

„Szemléletformálás, oktatás, tudatosítás” címmel országos szemléletformáló kampányt indít a Zöld Út Konzorcium. Ennek során nem csupán a lakosság, de a hazai gazdasági élet szereplői is számos új ismeretre tehetnek szert a hulladékgazdálkodással, hulladékképződés-csökkentési lehetőségekkel, a körforgásos gazdaság alapelveivel és a fenntarthatósággal kapcsolatban. A KEHOP-3.1.5-21-2021-00003 sz. projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, az elnyert vissza nem térítendő támogatás összege 999,98 millió forint. A 15 tagból álló konzorcium vezetését a Nyugat-Balkáni Zöld Központ Nonprofit Kft. látja el, a Konzorcium tagjai: A Városi Nyilvánosságért Alapítvány, Future of Debrecen Egyesület, Hierotheosz Egyesület, Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány, Mecsek Polgári Egyesület, Naphimnusz Teremtésvédelmi Közhasznú Egyesület, Nyírségi Családok Egymásért Egyesület, Reaktor Alapítvány, Tiszta Sajóért Alapítvány, Tudományos Ismeretterjesztő Társulat, Youth Business Group Egyesület, Zöld generációkért Alapítvány, Zöld Követ Egyesület, Zöldövezet Társulás Környezetvédelmi Egyesület.

Támogatás mértéke: 100%

Projekt befejezésének dátuma: 2023. november 30