Országos iskolakert-fejlesztési program

A korban, amikor szóban már szinte minden mellé odabiggyesztik a fenntarthatóság, amúgy nehezen meghatározható fogalmát, hajlamosak vagyunk elmenni a pofon egyszerű dolgok mellett.

Mi, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványnál tudjuk, hogy közös jövőnk a tudományos akadémiák kutatóintézetein, nagy energetikai mamutcégek vezetői értekezletein, felelősen gondolkodó start-upok ötletelgetésein éppúgy múlik, miként a Pitypang csoport 4 évesein vagy a 3./B kisiskolásain. Mindenkinek megvan a saját dolga a „világ megmentésének” nagy feladatában.

A folyóink tisztítása vagy a PET-palack gyűjtés, pont annyira fontos, mint egy ovikertet felásni, vagy az iskolai magaságyásba paradicsom palántát ültetni. Hisszük ugyanis, hogy a vetemények mellett tanított óvodások és iskolások jó eséllyel majd nem szennyezik a vizeinket és nem szemetelik tele határainkat. Játszva tanulnak.

Az Iskolakert-fejlesztési Program során megtanultuk, hogy egy szép kert sokkal több örömet és hasznos tudást ad, mint amennyi energiát és időt igényel. Ezért nagy örömmel támogatjuk az iskolai és óvodai kertek minél szélesebb körben való népszerűsítést a programon keresztül.

A program során 100 óvodában és iskolában támogattuk közösségi kertek kialakítását és a jövőben is folytatjuk együttműködésünket, hogy az ország minél több oktatási intézményébe eljuthasson a program.