Műhely

Videóink

Műhely – Hogyan kerül a víz a csapba? | A víz útja

A sorozat első epizódja a víz útját kíséri végig. A filmből olyan kérdésekre is válaszokat kapunk, hogy miképpen segíthetnek lejátszási listák a takarékosabb vízfogyasztásban, és milyen nemkívánatos tárgyak érkeznek a szennyvíztisztító telepekre. Ha nem változtatunk a vízfogyasztási szokásainkon, akkor kevesebb, mint 30 év alatt a Föld lakosságának közel fele vízhiánnyal fog küszködni, ezért az első epizód ösztönöz a változásra.

Műhely – Mi történik a háztartási szemetünkkel? | A szemét útja

Mi történik azzal, amit kidobunk? Egyáltalán, mit hova dobjunk és mi mindent mond el rólunk a szemetünk? A Brain Barral közösen készült sorozatunk második epizódjából kiderül, mi volt az ókori rómaiak megoldása a szemét problémára, és nekünk sikerült-e mára meghaladni. A legjobb szemét természetesen az, ami nem is keletkezik, ezért beszélgetünk az újrahasználatról, és egy olyan szemléletről, ami átírja az elképzeléseinket a hulladék értékéről is. Ráadásul a saját szemünkkel is meggyőződhetünk arról, hogyan lehet a szemetünkből erőforrás.

Műhely – Hogyan kerül az áram a konnektorba? | Az áram útja

Azt szokták mondani, az áram olyan fontos a modern világ számára, mint a vérkeringés a testünknek. És valóban: ha áramszünet van, megáll az élet. De hogyan jut el egyáltalán az áram a lakásunkba? A Brain Barral közösen készült sorozatunk harmadik epizódjából kiderül, hogyan működik ez a létfontosságú hálózat. Beszélgetünk arról is, hogyan bánhatunk takarékosabban az árammal, és annak is utánajárunk, kik és hogyan irányítják ma az áram útját Magyarországon.

Milyen előnyei és hátrányai vannak az önfenntartó életmódnak? Legújabb Műhelyünkben ezúttal vidékre utaztunk, ahol Sipos Mihály és Forrai Mária segítségével járjuk körbe a vidéki, önellátó életmód szépségeit és nehézségeit.

Az elmúlt hetekben már milliók elmondták, hogy “Ez a világ a járvány után már soha nem lesz olyan mint amilyen volt.” Igen ám, na de milyen lesz?

Az Otthoni Műhelyünkben ezúttal a koronavírus okozta gazdasági válság következményeiről és kihívásairól beszélgetünk.

Videósorozatunk legújabb részében többek között arra is választ kapunk, hogyan hat környezetünkre az élelmiszerpazarlás.

Kiválasztottunk Nektek néhány közös, vagy általunk támogatott programot, hogy azokat még jobban megismerhessétek.

Mennyire lehet zöld vagy fenntartható több száz vagy akár több tízezer ember szórakozása?

Kinyer-legyárt-fogyaszt-eldob, aztán kezdődik elölről. Újra kinyer… Na de meddig? És miért így? És ha nem így, akkor hogyan?

Tudatos vásárlással jelentős mértékben csökkenthető a környezetünk terhelése.

Ezúttal a Design Terminallal közösen szervezett 24 órás ötletversenyünk, az Aquathon helyszínéről jelentkeztünk élőben.

Legújabb Műhely videónkban a Fenntarthatósági Témahétről beszélgetünk.