Véget ért a speedmentoring és workshop program

Innovatív  startupok fejlődését segítette elő a Speedmentoring és workshop program. A csapatok az online térben mutatták be ötleteiket. A program a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány és a White Unicorn Kft. szervezésében valósult meg.

Kimagaslóan erős volt a mentorprogram jelentkezőinek mezőnye, így az eredetileg tervezett hat csapat helyett nyolc vehetett részt a programban.

Az első helyezést a GB Water nevű csapatnak ítélte oda a zsűri. Az ő megoldásuk a jelenleg használt fertőtlenítő eljárásokhoz képest környezetbarát rendszert kínál, ami az elektrolízis továbbfejlesztésén alapul, a felhasználás helyszínén állít elő egy speciális fertőtlenítő folyadékot, csupán só, víz és elektromos áram felhasználásával, amit a tapasztalataik és a piaci igények alapján fejlesztettek.

Az ötletük alapját az a tény hívta életre, hogy ma a piacról hiányzik egy igazán jó és innovatív, az ipari területen is fenntartható módon felhasználható vízfertőtlenítési technológia, amely képes a vírusok, gombák és baktériumok nagy spektrumát hatékonyan elpusztítani.