Attenborough 95 – különkiadás

Együtt ünnepeltük az embert, aki miatt jobban szeretjük a bolygónkat!

A Brain Bar és a Kék Bolygó Alapítvány élő beszélgetős műsorral tisztelgett Sir David Attenborough, a nemzedékeket inspiráló természetfilmes életműve előtt 95. születésnapja alkalmából.

Lassan 95 éve kezdődött egy élet a bolygónkon, mely évtizedek óta világítótoronyként mutat utat mindazoknak, akik a szépséges összefüggéseket keresik a természetben. Sir David Attenborough több mint 60 éve készítette első dokumentumfilmjét a BBC csatornáján, ezzel megkezdve nemes és példátlan közszolgálati pályáját.

Munkássága sokak számára meghatározó, így a Brain Barral összefogva május 7-én élő beszélgetős műsort szenteltünk a természetfilmezés legfontosabb alakjának. Járai Márk, a Halott Pénz énekese megosztotta a nézőkkel, hogyan inspirálták őt David Attenborough filmjei, Ősi Attila paleontológus elárulta, hogy lehet ma Magyarországon ősmaradványokat gyűjteni, Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője pedig az állatkertek jövőjéről beszélt. Vendég volt Tóth Zsolt Marcell természetfilmes is, aki a hazai természetfilmezés kulisszatitkaiba engedett betekintést.

A Brain Bar stúdiójából sugárzott beszélgetés során kommentben is lehetett kérdezni a meghívott vendégektől, a műsort pedig közismert Attenborough-rajongók, nemzetközi szaktekintélyek és hazai hírességek meglepetésvideói színesítették.

A műsor megtekinthető Facebook oldalunkon