Elisabeth Haub-díj a környezetjogi és diplomáciai területen kimagasló teljesítményért

Az Elisabeth Haub-díj a környezetjog és diplomácia területén végzett munka legrangosabb elismerése a világon. A tekintélyes múltra visszatekintő, 1979-ben alapított díjat a Pace Egyetem Elisabeth Haub Jogi Kara hirdeti meg Elisabeth Haub (1899-1977), a neves filantróp és a természet védelmét biztosító szigorú jogszabályok megalkotásának támogatója tiszteletére. A díjjal, amelyet évente egy nemzetközileg elismert zsűri választ ki, a világ környezetvédelméért dolgozó jogászok, diplomaták, nemzetközi köztisztviselők és más szószólók innovációját, hozzáértését és teljesítményét ismerik el.
Kőrösi Csaba, a Kék Bolygó Alapítvány stratégiai igazgatója 2015-ben kapta meg Macharia Kamau (Kenya) nagykövettel közösen az Elisabeth Haub-díjat az ENSZ fenntartható fejlődési céljait kidolgozó nyitott munkacsoport társelnökeként. Kőrösi Csabát 2023-ben felkérték a díj bírálói közé.
A díj a következő teljesítmények bármelyikéért adományozható:
– a környezetvédelmi jog és szakpolitika progresszív fejlődéséhez hozzájáruló teljesítmény;
– konkrét esetekben különleges gyakorlati sikerek elérése;
– egy vagy több ország környezetvédelmi joga és politikája területén új ötletet, vagy koncepciót eredményező kezdeményezések.
A 2024. évi díjra március 21-én, magyar idő szerint 21 óráig küldhető be nevezés a Pace egyetem honlapján keresztül.
További információk a Pace Egyetem honlapján találhatóak.