Future Design Program powered by MVM group

Örömmel csatlakoztunk a TEDxDanubia Countdown, az MVM, és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület szakembereihez, hogy együtt létrehozzuk a Future Design Programot!

A program keretében iskolás fiatalok és mentoraik – tanárok vagy szülők – rengeteg izgalmas információval gazdagodnak a jövőtervezés módszertanáról. Napjaink legfontosabb, fenntarthatósággal kapcsolatos kihívásaira fognak válaszokat keresni, melyek megoldása kritikus jelentőséggel bír a jövőnk szempontjából.

A résztvevők a program első fázisában előadások keretében ismerkedhetnek meg az energia- és klímatudatos otthon, a városi közlekedés vagy éppen a zéró otthoni élelmiszerpazarlás témakörével. A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány szakértője, dr. Wégner Krisztina pedig a hulladékkezelés kihívásaiba avatja be a hallgatókat. Az előadásokon felül, a felnőttek mentorképzés során sajátítják el a jövőtervezés legfontosabb szempontjait és a mentori szerepkör részleteit.

A felkészítést követően, a program második fázisában kerülnek kidolgozásra a problémák. A legígéretesebb ötleteket kidolgozó csapatok 2021. május 21-én a TEDxDanubia színpadán mutathatják be megoldásaikat.

Várjuk azoknak az iskolás csoportoknak (14-18 évesek) a jelentkezését, akik felnőtt támogatóval felvértezve olyan megoldásokon dolgoznak majd, ami az élhető és fenntartható jövő felé visz minket!

További részletek bit.ly/2VTAUpS