Így neveld a felnőtteket

Nekünk, felnőtteknek változnunk kell, ha hatékonyan szeretnénk fellépni a globális vízválság ellen. A Külgazdasági és Külügyminisztérium ennek érdekében hirdetett fotó- és rajzpályázatot általános iskolás gyermekek számára, melynek értékes különdíjáról Alapítványunk gondoskodik.

A gyerekek (néha ösztönösen) tudják, mit lehet és kell tenni annak érdekében, hogy megőrizhessük környezetünk értékeit. Sajnos a vízhiány és a vízkészletek súlyos szennyezése mára százmilliók vízellátását veszélyezteti, ezért itt az idő, hogy közösen és egyéni szinten is megmutassuk: képesek vagyunk erőfeszítéseket tenni vízkészleteink megőrzéséért.

A 2019. október 15–17. között megrendezendő Budapesti Víz Világtalálkozó 2019 témája a vízválság; az esemény alkalmából meghirdetett, értékes díjakat felvonultató „Így neveld a felnőtteket” pályázaton olyan rajzot vagy fotót, illetve maximum 10 elemből álló rajz- vagy fotósorozatot várnak a szervezők szeptember 20-ig, amelyekben a 6-10 és 11-14 éves gyermekek megmutatják, mit szeretnének megváltoztatni a felnőttek világában vagy viselkedésében ahhoz, hogy vízfelhasználásunk fenntarthatóbb legyen.

A két korcsoport helyezettjei 20.000, 30.000 és 50.000 Ft értékű ajándékcsomagot kapnak. Emellett a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány mindkét korcsoport győztesének különdíjat ajánl fel, amely egy-egy osztálykirándulás a Tisza-tavi Ökocentrumba, Poroszlón.