KBKA a krynicai gazdasági fórumon

Először kapott meghívást a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány arra a nemzetközi gazdasági fórumra, amelyet ebben az évben 29. alkalommal rendeztek meg a lengyelországi Krynicában.

A közép-európai fórum mára meghatározó szerepet tölt be a kelet-közép-európai régió politikai és gazdasági szereplőinek életében. A fórum célja, hogy a több mint 60 országból érkező 4000 résztvevő számára szakmai beszélgetések által teremtsen lehetőséget évről-évre együttműködések kialakítására, erősítve ezzel a térség politikai és gazdasági súlyát Európában.

A mini Davosként is emlegetett politikai találkozó fő témája ebben az évben az Európai Unió jövője volt, de olyan témák is helyet kaptak a fórum több mint kétszáz panelbeszélgetése között, mint a környezetvédelem, az egészségügy vagy a kiberbiztonság.

A KBKA egy légszennyezésről szóló panelbeszélgetésen vett részt, amelyen a panel lengyel és cseh résztvevőivel beszélgetett a probléma helyi, európai és globális dimenziójáról és aktív szereplője volt számos más, környezetvédelmi témájú panelnek is.