Kőrösi Csaba az MBH Makronóm Makroverzum konferencián

A Bálna Központban rendezték 2024. április 18-án az MBH Makronóm Makroverzum – a magyar ESG találkozási konferenciát, amelynek A jóllét fenntartható növelése című panelbeszélgetésén részt vett Kőrösi Csaba is.
A Kék Bolygó Alapítvány stratégiai igazgatója szerint a globális zöldfordulat a vártnál hosszabb folyamat lehet, hiszen a káros anyagok kibocsátása még mindig nem tetőzött, a fosszilis energiahordozók piaca bővül. Ennek ellenére úgy gondolja, hogy a jövő erőviszonyait már nem a fosszilis energia uralása, hanem a fenntartható fejlődést biztosító technológiák használata fogja meghatározni.
Az ENSZ közgyűlésének korábbi elnöke szerint nem az a kérdés, hogy mit mondunk, mivel a konszenzus szóban már megvan. A nagy probléma, hogy nagyon különböző szintről és filozófiával indultak az egyes országok abban a tekintetben, hogy mit tudnak reálisan megvalósítani. Mindeközben a geopolitikai felfogások ütköznek a klímaszempontokkal, és ha ebben nem történik változás, akkor nem egy zéró, hanem egy negatív végösszegű játszmáról beszélhetünk.
További információk a konferenciáról: magyarnemzet.hu és makronom.eu.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán.