Nézd meg a Planet Kaposvár projekt eredményeit!

A Kaposvári Önkormányzattal és a Budapesti Brit Nagykövetséggel együttműködésben, az ENSZ ’Race to Zero’ kezdeményezésének keretén belül indított ’Mentsd meg, használd újra!’ projektünk során számos helyi lakoshoz jutottunk el.

A projektet elindító Kaposvári Klímanap alkalmával csaknem 900 gyermek ismerkedett meg a klímaváltozás, a fenntarthatóság és a környezetvédelem fogalmaival és különböző aspektusaival.

A Compocity 2 szervezetnél és 10 helyi óvodában helyezett ki beltéri, ökorobot-komposztáló rendszert és tartott bemutatót a komposztálásról. Így több mint 3.000 felnőtt és 1440 gyermek tudta játékos formában elsajátítani a komposztálás folyamatát. A program során 200 kg komposzt készült, mely 10 fának elegendő tápanyagot biztosít, így azok három hónap alatt 1,2 tonna CO2 megkötésére képesek.

A Munch-hoz 10 kaposvári étterem és üzlet csatlakozott, így lehetővé téve, hogy kedvezményes áron értékesítsék a jó minőségű, de zárásig meg nem vásárolt ételeiket. Az appot használó több, mint 1000 fő három hónap alatt 880 adag ételt mentett meg a kidobástól.

A Rakun Dobozközösség 5 vendéglátóhellyel és közel 100 felhasználóval bővült. Az újratölthető, tartós cseredobozok segítségével már majdnem 200 db egyszerhasználatos csomagolóanyagot spóroltak meg a felhasználók a projekt kezdete óta az ételkiszállítás során.

A ’PET-mentes iskolaprogram’ keretében pedig két kaposvári középiskola részesül hálózatra szerelt vízautomatákban és egyedi kulacsokban.