ÖKOINDUSTRIA 2020 – Későbbre halasztva, megduplázva

A járványügyi készültségi időszak friss információi alapján, a vonatkozó szabályok ismeretében a Szövetség úgy döntött, hogy elhalasztja az idén novemberre tervezett nemzetközi szakkiállítását és azt jövő április 28-30-a között rendezi meg a Millenárison. Az idei novemberi dátumra online szakmai kerekasztallal, konferenciákkal készül a szervezőcsapat.

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége által hagyományosan szervezett nemzetközi szakkiállítás, amely a hazai környezetipar legújabb eredményeit, innovációit mutatja be kétévente – idén is sok céget, szakmai érdeklődőt vonzott. A sikeres előkészítés eredményeként szinte minden stand elkelt és több mint 20 szakmai program, konferencia várta az érdeklődőket.

A szervezők folyamatosan figyelemmel kísérték a járványügyi készültség híreit, remélve, hogy ez nem befolyásolja az esemény lebonyolítását. Az elmúlt napokban érkezett – egyre kedvezőtlenebb – hírek azt vetítették előre, hogy a kiállítás nemzetközi jellege nem lesz biztosítható, valamint a kiállítók és az érdeklődők egészsége védelmének szem előtt tartásával döntöttek amellett, hogy a kiállítást ilyen körülmények között novemberben nem rendezik meg, hanem azt 2021. április 28-30-ára halasztják.

Az ÖKOINDUSTRIÁ-ra már előkészített szakmai programok közül jónéhányat novemberben online közvetítéssel tartanak meg a szervezők:

Ugyanakkor a már regisztrált kiállítók az egyeztetések során megerősítették azt a véleményt, hogy az online tér egy jó lehetőség a szakmai egyeztetésekre, de az üzleti életben szükség van az élő eseményekre, a technológiák élőben való megtekintésére, a személyes találkozásokra, kapcsolatépítésekre. Éppen ezért a jövő évi ÖKOINDUSTRIA szakkiállítást is a zöldipar szereplőinek személyes részvételével tervezik megvalósítani a szervezők, fokozott biztonsági intézkedések mentén, a kidolgozott COVID Útmutató alapján.

A szervező csapat