TEDx Countdown: Visszaszámlálás indul

A klímaváltozás és a fenntarthatóság a fő témája a TEDxDanubia Countdown online konferenciának, amelyet Kék Bolygó Klamívédelmi Alapítvány is támogat. A bárki által ingyenesen elérhető esemény egy globális TED-kezdeményezés része.

A visszaszámlálás elkezdődött, nincs már több időnk: ha most nem cselekszünk, annak beláthatatlan következményei lehetnek. Erre próbálja meg felhívni a figyelmet a TED által létrehozott globális kezdeményezés, a Countdown, amelynek célja a helyi közösségek megszólítása, a megoldások keresése, a cselekvésre való ösztönzés. A Countdown együttműködésre hív minden szervezetet, vállalatot, várost és nemzetet, hogy közösen megteremthessük az esélyét egy biztonságosabb, tisztább, igazságosabb jövőnek.

A kezdeményezés magyarországi partnere a TEDxDanubia. A korábban megszokott konferenciaformától eltérően október 15-én kivételesen online jelentkezik a TEDxDanubia Countdown, ráadásul ingyenesen elérhető lesz bárki számára.

A háromórásra tervezett programban 11 nemzetközileg ismert előadót nézhetünk meg, köztük nem csupán a fenntarthatóság kérdéskörében jártas szakembereket, hanem olyan nagy befolyással bíró közéleti személyiségeket is, mint Antonio Guterres ENSZ főtitkár, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, Johan Rockström, a potsdami Klímakutató Intézet igazgatója, vagy Vilmos herceg.

A TEDxDanubia Countdown kezdeményezés nem ér véget október 15-én, az online esemény csak a kezdete a hónapokon át tartó programsorozatnak.

A TEDxDanubia Countdown 2020. október 15-én 14:00 órakor startol, és az esemény weboldalán, valamint az Alapítvány Facebook oldalán online nyomon követhető.