Pályázati kiírás

Az ösztöndíjprogram lehetőséget biztosított tudományos fokozattal még nem rendelkező PhD hallgatók számára, hogy részt vegyen az Éghajlat- és Reziliencia Kutatási Központ (Center for Climate and Resilience Research – CR2) kutatási projektjében. Az interdiszciplináris kutatás célja a Föld rendszereinek megértése, a vízbiztonság hosszú távú vizsgálata és Chile ellenálló képességének növelése.

A chilei ösztöndíjprogram keretein belül a Kék Bolygó Alapítvány azokat a tehetséges PhD hallgatókat kívánta anyagilag támogatni, akik vízvédelemmel vagy más természetvédelemmel, klímaváltozással, fenntarthatósággal, illetve zöld innovációval kapcsolatos témában szerettek volna a lehető legjobb egyetemi tanulmányi lehetőséghez jutni külföldön.

A jelentkezőknek hidrológia, mélyépítés vagy azzal egyenértékű területen kellett PhD tanulmányokat folytatniuk, valamint szilárd háttérrel kellett rendelkezniük a kvantitatív módszerek és a programozás terén.