Hello Planet – Ingyenes start up designtábor

A Kék Bolygó Alapítvány és a Hello Wood Junior 15-18 év közötti fiatalok jelentkezését várja a Hello Planet startup designtáborba.

Legyél Hello Planet táborozó!

Az ingyenes Hello Planet táboron 50 lelkes középiskolás vehet részt augusztus 7. és 12. között, Izményben. Pályázni a jelentkezési lap kitöltésével és egy zöld ügyet népszerűsítő, bármilyen technikával elkészített pólótervvel lehet. A jelentkezési határidő május 25. éjfél, de érdemes minél előbb jelentkezni.

Kattints és töltsd ki a jelentkezési lapot!

A pályázók közül zsűri választja ki a 50 legötletesebb jelentkezőt, akik meghívást kapnak a táborba.

Szeretnél többet tudni arról, milyen a Hello Planet tábor? Görgess tovább és olvasd el beszámolónkat a tavalyiról!

A 2021 július végén megrendezett eseményen a résztvevő fiatalok inspiráló, zöld kezdeményezéseket és vállalkozásokat ismerhettek meg, valós startup ismereteket szerezhettek interaktív foglalkozások keretében, valamint design workshopokon dolgozhatták ki terveiket.

A csapatokat mentorok és különböző területekről érkező designerek segítették a kreatív ötletfejlesztésben és a cselekvésre ösztönző programok során. Így a fiatalok lehetőséget kaptak, hogy kreatív és alkotóképességeiket felfedezzék, használják, fejlesszék, ezáltal önmagukat is jobban megismerjék.

A Hello Planet közel 60 táborozója csapatokban dolgozott startup ötletein a választott design workshop és a megadott fenntarthatósági téma keretén belül.
A csapatok textiltervezés, grafika, animáció, fotó vagy formatervezés workshopokon vehettek részt, amelyek során designerek vezetésével tervezték meg és készítették el a termék prototípusokat.

A startup vállalkozások kidolgozásában mentorok segítették a diákokat az előadások és a foglalkozások során. A design thinking módszertant Szerencsés Ritától (MOME) ismerhették meg a fiatalok, míg Sódar Gabriella (Kék Bolygó Alapítvány) a perszóna alkotásba vezette be őket. Gerencsér Dorka (Edison Platform) a customer journey, Sziller Olivér üzleti tanácsadó pedig a business model canvas összeállításában segítette a csapatokat.

A Hello Wood Junior táborokra jellemző módon a szakmai munka mellett a közösségi programok – mint a reggeli torna, beavatás, beszélgető kör, csapatverseny, élménypark felfedezése, esti záróbuli, tábortűz – is nagy hangsúlyt kaptak annak érdekében, hogy a résztvevő fiataljaink közösséggé kovácsolódjanak és meghatározó élményekkel tele térjenek haza a tábor végén.

A tábor végeztével a Hello Planet vállalkozásai lehetőséget kaptak további bemutatkozásra is a novemberben megrendezésre kerülő Planet Budapest Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozón.