Hello Planet – Ingyenes start up designtábor

A Kék Bolygó Alapítvány és a Hello Wood Junior 15-18 év közötti fiatalok jelentkezését várja a Hello Planet startup designtáborba.

Legyél Hello Planet táborozó!

Az ingyenes Hello Planet táboron 50 lelkes középiskolás vehet részt, akiket érdekelnek a fenntarthatósági témák, a design vagy a startupok világa. A tábor 2023. július 31. és augusztus 5. között lesz Nagykovácsiban.

Pályázni a linkelt jelentkezési lap kitöltésével és emailben beküldött, saját alkotással lehet. Részletek a jelentkezési lapon találsz: https://bit.ly/HelloPlanet2023

A jelentkezési határidő 2023. június 30. éjfél., a limitált számú hely miatt érdemes minél előbb jelentkezni.

Szeretnél többet tudni arról, milyen a Hello Planet tábor? Görgess tovább és olvasd el beszámolónkat korábbi táborunkról!

A 2022 augusztusában megrendezett eseményen a résztvevő fiatalok inspiráló, zöld kezdeményezéseket és vállalkozásokat ismerhettek meg, valós startup ismereteket szerezhettek interaktív foglalkozások keretében, valamint design workshopokon dolgozhatták ki terveiket.

A csapatokat mentorok és különböző területekről érkező designerek segítették a kreatív ötletfejlesztésben és a cselekvésre ösztönző programok során. Így a fiatalok lehetőséget kaptak, hogy kreatív és alkotóképességeiket felfedezzék, használják, fejlesszék, ezáltal önmagukat is jobban megismerjék.

A Hello Planet táborozói az általuk választott workshop (textiltervezés, formatervezés, grafika, animáció) alapján az első nap csapatokat alkottak A tábor alatt ezekben a csapatokban dolgoztak startup ötleteiken a választott design workshop és a megadott fenntarthatósági téma keretén belül, amelyek során designerek vezetésével tervezték meg és készítették el a termék prototípusokat.

A résztvevők előadásokon ismerkedhettek meg a design thinking, a persona, a consumer journey és a business model canvas módszertanokkal, a megszerzett tudást pedig termékük elkészítése során használatba is állíthatták. Egy jó egy startup működéséről Tasnádi Ádámtól, a This is Redy egyik CEO-jától és Kertész Dávidtól, a Volteum egyik alapítójától szerezhettek ismereteket.

A Hello Wood Junior táborokra jellemző módon a szakmai munka mellett a közösségi programok – mint a reggeli torna, beavatás, beszélgető kör, csapatverseny, élménypark felfedezése, esti záróbuli, tábortűz – is nagy hangsúlyt kaptak annak érdekében, hogy a résztvevő fiataljaink közösséggé kovácsolódjanak és meghatározó élményekkel tele térjenek haza a tábor végén.