Szavak helyett tettek

Az Alapítványt a tenni akarás és az a felismerés hívta életre, hogy be kell látnunk: évtizedek óta „csak” tárgyalunk, egyeztetünk a klímaváltozás veszélyeiről.

Kék Bolygó instagramKék Bolygó LinkedInKék Bolygó YouTube

Tudományos-szakértői tevékenységek

Tudományos szakértői segítséggel járulunk hozzá olyan különböző kormányzati, vállalati és üzleti döntéshozatalokhoz, amelyek célja a fenntarthatósági törekvések megvalósítása, a fenntarthatósági fordulat elősegítése.

A fenntartható gazdasági fejlődést segítő kezdeményezések

A Kék Bolygó Alapítvány alapításakor vállalt célunk és azóta folytatott munkánk sarokköve, hogy támogatólag lépjünk fel minden olyan kezdeményezés mellett, amely felhívja a figyelmet természeti értékeink nagyszerűségére. Emellett partnerei vagyunk azoknak a programoknak, szervezeteknek és cégeknek – ideértve a non és for-profit szektort – amelyek a válaszokat keresik és adják a környezeti, klímavédelmi és fenntarthatósági kihívásokra.

Lakosságot és embereket érintő törekvések és kampányok

A fenntartható fejlődés megteremtése közös felelősségünk, melyben elsősorban a közösen elfogadott értékrend, a természeti értékek megőrzése, a megoldások átvétele jelentik a legfontosabb lépéseket.

A fiatalabb generációkat megszólító kezdeményezések

A fenntartható jövő kialakítása szempontjából a felelős, tudatos, etikus nevelés és oktatás nélkülözhetetlen, ezért munkásságunkban kiemelt szerepet játszik a gyermekek és a diákok edukációja, a fenntartható szemlélet meghonosítása és mint az egyetlen követendő irány megismertetése egy élhetőbb környezet eredménye érdekében.

Planet X Kék Bolygó

A Kék Bolygó Alapítvány elkötelezetten munkálkodik azon, hogy felhívja az emberek, különösen a fiatalok figyelmét a kedvezőtlen környezeti, társadalmi és gazdasági folyamatokra, illetve bemutassa, hogy ezek, az emberiség jövőjét beárnyékoló változások még visszafordíthatók.

ország
nap
kiállító
ezer nm

Mindezek érdekében az Alapítvány működési struktúrájára alapozva és működési köreire építve hozta létre a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó eseményét, amely a visegrádi országok közös fenntartható fejlődéssel foglalkozó rendezvénye és Közép-Európa legnagyobb nemzetközi fenntarthatósági konferenciája és kiállítása.

Magazin

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány alapításakor vállalt célunk és azóta folytatott munkánk sarokköve, hogy támogatólag lépjünk fel minden olyan kezdeményezés mellett, amely felhívja a figyelmet természeti értékeink nagyszerűségére, ugyanakkor folyamatos pusztulására is.

Hírek

Hírek